Povestea Anei-Rut

ana rut

Are doar 10 luni și o povară grea care îi apasă peste umerii micuți. Ana Rut, o fetiță frumoasă, nascută în sânul unei familii unite, la fel de frumoasă, s-a născut fără piciorușul drept.

Problemele nu se opresc aici, pentru că micuța Rut suferă și de scolioză congenitală, o boală care îi contorsionează trupul firav. Apelând la toate posibilitățile, la familie, prieteni și institutii, părinții, care nu dispun de o situație financiară foarte bună, lansează un strigăt de ajutor. Fetița de nici un an are nevoie de montarea, printr-o operație complicată, a unui aparat special VEPTER, care costă 24.000 de euro. O sumă imensă pentru părinții încercați și ei de probleme.

I s-a spus că va naște un copil sănătos. Nicio ecografie, nicio analiza nu a putut să prevestească ce s-a întâmplat la naștere. În familia Ghinica, domiciliată în orașul Bumbești-Jiu, a apărut un nou membru, Ana Rut, o fetiță frumoasă, care s-a născut însă fără piciorușul drept. Mai mult, la naștere, medicii au diagnosticat-o și cu scolioză congenitală, o boală care îi contorsionează trupul firav. Problemele nu se opresc însă aici. Pe fișa medicală apare și o alta “malformație”, agenezie renală dreaptă, adica lipsa rinichiului drept. Povara este mult prea grea atât pentru micuța de nici un an, cât și pentru familie. Tatăl micuței, de doar 33 ani, face dializă de câțiva ani iar mama, Alexandra Ghinica, este unicul întreținător al familiei, având însă un venit modest, care nu-i ajunge nici măcar să cumpere medicamentele fetiței pentru care luptă cu îndârjire necondiționat. “Sunt pensionat medical, handicap I, grav, tatăl fetiței Ana Rut, care se află în evidența Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrica “M.S. Curie”, fiind pacienta prof. dr. Gh. Burnei, cu diagnosticul scolioză congenitală, facomelie membru pelvin drept, adică lipsa piciorusului drept și agenezie renală dreaptă, adica lipsa rinichiului drept. Aceste malformații nu au fost depistate decat parțial și foarte târziu, în luna a șaptea de sarcină”, a spus tatăl fetiței, Severus George Ghinica.

24 de mii de euro, salvarea Anei-Rut

De cum au aflat diagnosticele micutei, lupta a început, o luptă cu sistemul, cu medicii, cu furia, cu banii, cu tot ce ar putea însemna salvarea Anei Rut. “Așa cum reiese din referatul șefului Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică Marie Curie, fetița noastră este programată în luna noiembrie pentru o intervenție chirurgicală de corecție și stabilizare a diformității rahidiene, cu ajutorul unui dispozitiv de tip VEPTER. Costul acestui dispozitiv special este 24.000 de euro. Având în vedere că eu, tatăl fetiței, fac dializă de trei ori pe săptămână, soția fiind nevoită să ne îngrijească, fiind însoțitorul fiicei noastre, venitul nostru este extrem de modest, pentru că nici unul dintre noi nu poate munci. Vă rugăm să ne ajutați să ne salvăm fetița. Facem un apel către toți oamenii de bine”, a fost strigătul de ajutor al familiei Ghinica. Problema majoră pentru ambii părinți acum este acest dispozitiv medical, care se aplică în niște locuri anume de pe coastele bolnavului, împingând în punctele acelea de srijin pentru a se obține mărirea hemitoracelui și îndreptarea coloanei. Conform  profesorului Burnei, cele mai bune rezultate se obțin la copiii operați astfel, cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani. Cei neoperați au multe dintre organele interne situate anormal și prezintă insuficiență respiratorie, tulburări cardiace și infecții urinare, având nu doar mari dificultăți de integrare în mediul școlar, ci, mai ales, o durată medie de viață scăzută, scrie libertatea.ro, un cotidian în care apare de altfel cazul micuței din Gorj. Așa cum reiese din materialul prezentat anterior, operația trebuie făcută de urgență, astfel că părinții mai au foarte puțin timp la dispoziție pentru a face rost de cei 24 de mii de euro, o sumă fabuloasă pentru veniturile lor modeste. Ana Rut, așa cum se poate vedea și din poze, este cu adevărat un îngeraș iar viața ei poate fi mai frumoasă cu ajutorul oamenilor care știu să prețuiască viața și frumusețile ei. Micuța are nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a putea zâmbi mai mult și pentru a avea un viitor, așa cum au oamenii normali. Pentru ea, orice sumă este benefică iar un mic pas făcut de dumeavoastră se poate transforma cu adevărat într-o miune.

Cum puteți ajuta?

Donațiile se pot face în contul familiei, deschis la Raiffeisen Bank RO93CECECOO1946280610711. Pentru a fi alături de familie și în cazul în care doriți să luați legătura direct cu părinții micuței Ana Rut, vă punem la dispoziție și numerele de telefoane: Sever, tatăl -0760856208, Alexandra, mama – 0760465641.

Ana Rut vă mulțumește poate în gând acum, dar cu siguranță vă va mulțumi altfel atunci când va crește, conștientizând că dumneavoastră ați fost îngerii ei păzitori. Haideți ca împreună să punem umărul pentru a ajuta acest copilaș să aibă un viitor frumos!