Povestea Dariei

Micuţa Daria, la cei doar 2 anişori şi 10 luni, a fost diagnosticată cu simptome din spectrul autist, având deficienţe comportamentale şi nevorbind deloc până în acest moment. În urma unei evaluări de specialitate s-a constatat că fetiţa este dezvoltată la nivelul unui copil de 10 luni. Fetiţa mai are şi probleme de imunitate răcind foarte des.

Azi pare un copil normal, fiind foarte mică, dar peste ani această dizabilitate o poate condamna la izolare socială, la neputinţă de a se exprima sau de a duce o viaţă independentă. O poate împiedica să se bucure de o educaţie pe care orice părinte şi-o doreşte pentru copilul lui.
Azi putem influenţa viitorul acestei fetiţe. Putem da şansa acestui copil nevinovat la o viaţa normală. Dar, la mijloc, este o luptă lungă şi grea care numai disciplina şi perseverenţa o poate ajuta. Pentru aceasta, fetiţa trebuie să înceapă terapia ABA, cu psihoterapeuţi, specializaţi în ajutorarea copiilor cu astfel de deficienţe. Această terapie este foarte eficientă, mai ales în astfel de cazuri în care este depistată la o vârstă atât de fragedă şi poate da rezultate uimitoare, dar necesită muncă continuă pe o perioadă nedeterminată.

Din păcate aceste şedinţe de terapie costă 2.000 RON(450 -500 euro) pe lună, suma pe care parinţii, cu toată disperarea lor, nu şi-o pot permite. Printre credite, medicamente pentru micuţa şi orice alte cheltuieli necesare creşterii unui copil şi traiului de zi cu zi.

Ar fi frumos să facem un efort, cât de mic, să dăm o şansă acestei fetiţe la o viaţa normală.

Împreună putem face o diferenţă! Putem schimba un destin!

Mama Dariei (Georgiana Mocanu): 0762 737 342

Tatal Dariei (Catalin Mocanu): 0766 273 773