Povestea Erikai

Numele meu este Ionela Dragomir, am 24 de ani, locuiesc in Focsani si sunt o mama singura a unei fetite cu handicap sever (tetrapareza spastica, schizencefarie bilaterala, ristagmus convergent, luxatie sold operata).

Erika s-a nascut pe 16 august 2011, la doar 27 de saptamani de gestatie, cu scor Apgar 1-3, dupa trei zile de travaliu. Dupa nastere I s-a facut masaj cardiac, pentru a putea fi salvata. A stat 46 de zile in incubator, fara a fi nevoie de oxygen sau alte tratamente si am parasite spitalul cu 2 180 grame greutate (la nastere a avut 1 400 gr. si 43 cm.). Desi pana la varsta de 1 an, copilul nu facea nimic din ceea ce face un copil normal, medicii ma asigurasera ca evolutia fetitei era foarte buna sic a este doar un copil premature care se dezvolta mai greu.

Starea copulului inregistra o involutie si, pentru ca nimeni nu a vrut sa ma trimita nicaieri cu fetita, la varsta de 1 an si 2 luni am plecat pe cont propriu la spitalul Obregia din Bucuresti. Acolo, dintr-un copil “doar premature”, Erika a devenit un copil cu handicap grav.

Am inceput terapia acolo, invatand si eu cum sa lucrez acasa cu copilul si, din acel moment am plecat pe la toate centrele de stat din tara, unde aveam gratuitatea tratamentului.

Acum, dupa doi ani de tarepie continua, Erika nu paseste, nu sta in sezut, nu se rostogoleste, nu prinde obiecte cu mana si nu vorbeste. Dupa operatia la sold, pentru luxatia de sold, copilul a ramas cu un picior mai scurt, pentru ca piciorul neoperat e mai spatic, tendonul fiind scurtat.

Desi nu avem bani pentru o interventie in strainatate, i-am facut copilului programarea pentru operatia de miofibrotomie la Chisinau, iar aceasta interventie costa 1850 de euro, plus cheltuielile de transport, cazare, documentatie, pasapoarte, mancare, inca 1000 de euro.

Avem nevoie de ajutor, intrucat, din banii pe care ii castig eu, nu reusesc sa acopar toate necesitatile, avem nevoie de sprijin pentru a continua terapia, iar pentru noi, orice ajutor pe care il primim conteaza enorm.

Va multumesc!

Ionela Dragomir.

Telefon: 0727-467604

E-mail: onanadragomir10@gmail.com

Cont bancar in LEI: RO88BTRL04001201M22312XX