Povestea lui Abu

“Ma numesc Marghiol Laura, sunt din Iasi, am 3 copii, dintre care unul nevazator.

Abu Sibih are 6 ani si jumatate si este nevazator de la 3 ani. Pana la aceasta varsta a vazut normal, insa la 3 ani s-a descoperit ca are o tumoare pe creier si pe nervii optici, ceea ce a dus la orbire definitiva.

 Este un copil foarte destept dar sufera foarte mult pentru faptul ca inainte vedea iar acum nu mai poate vedea nici macar un pic lumina zilei.

Este dureros cand ma intreaba “de ce, mama, eu nu mai vad?”, “unde este Dumnezeu?”, “de ce imi curge lacrima din ochi?”, “de ce fratii mei vad si eu nu?”

Abu mai are doi frati, dintre care unul geaman cu el. Mamei ii este foarte dificil sa tina pasul cu toate necesitatile copiilor; viata cu trei copii este dificila si cu atat mai mult in cazul unui copil nevazator.

Din dorinta de a-l ajuta pe Abu, mama a lasat totul in urma si s-a mutat in Bucuresti pentru a-l putea aduce pe cel mic la o scoala pentru copii cu necesitati speciale.  Chiar si aici insa traieste cu teama ca crizele convulsive pe care copilul le-a avut in Iasi ar putea reveni. Astazi, copilul vorbeste, comunica normal, si este sanatos atat cat ii permite conditia sa medicala, in ciuda faptului ca in urma cu trei ani doctorii i-au spus ca nu mai are multe luni de trait, pentru ca tumoarea descoperita era de natura maligna.

Avand in vedere conditia financiara dificila a familiei, dupa mutarea in Bucuresti, copilul are nevoie de sprijin de orice natura pentru a putea invata in continuare la scoala speciala pentru nevazatori din Bucuresti.

Va rugam sa ne contactati pe adresa fundatiei office@fundatianane.ro pentru a directiona sprijinul dvs catre micutul Abu. Va multumim!