Povestea lui Alexu

Bună ziua,

Povestea noastră şi cum a început totul…

“Aşa a început totul… sau povestea lui Alexandru.

Alexandru este un băieţel în vârstă de 5 ani şi şapte luni care suferă de o boală foarte cruntă, şi anume, Fibroză chistică (mucoviscidioză).

Durearea din sufletul nostru nu şi-o poate imagina nimeni, şi stresul  în care am trăit în ultimele luni. Şi, deşi am luptat şi ne-am zbătut să-i facem toate testele, să ajungem cu el la specialişti, să facem totul ca la carte, îmi dau seama că lupta propriu-zisă deabia începe… lupta pentru viaţa copilului meu. Mă doare tot sufletul că într-o zi aş putea să-l pierd, simt că toată lumea mea s-a prabuşit şi nimic parcă nu mă mai bucură. Zilele trec, iar eu nu simt nimic, decât durere, frustrare şi un mare gol în suflet. Alexandru este universul nostru, este tot ce avem noi mai bun, mai pur şi mai frumos în viaţă şi gandul că l-am putea pierde ne termină fizic şi psihic. Nu voi înţelege niciodată de ce aceşti pui trebuie să sufere, de ce sunt condamnaţi de mici, de ce nu pot avea o viaţă normală, de ce nu putem avea şi noi linişte şi o viaţă normală.

Fibroză chistică este o boală care presupune un tratament complex şi de durată. Nu este vorba numai despre tratamentul medicamentos, ci şi de alte aspecte, precum regimul alimentar strict, efectuarea de şedinţe de fizioterapie, de analize periodice. Persoana suferindă de această boală trebuie  să fie monotorizată în permanenţă, având în vedere posibilele complicaţii care pot apărea, iar costurile globale ale unui astfel de demers, care trebuie iniţiat cât mai repede posibil, depăşesc cu mult posibilităţile financiare ale unei familii obişnuite.

Suntem o familie formată din doi parinti si trei copii minori. Eu nu pot lucra, deoarece trebuie să am grijă de cel mic care este bolnav. Beneficiez de o alocaţie de 450 RON, iar soţul meu câştigă 1100 RON.

Locuim într-o casă formată din două corpuri împreună cu un unchi de al meu cu care nu ne înţelegem.

Acum 7 ani, cand a murit bunicul, deoarece nu s-a făcut succesiunea,  nu am putut reînoi contractul cu ENEL-ul şi am ramas fără energie electrică.

Am depus o scrisoare la Electrica unde le-am relatat cazul şi de unde încă nu am primit nici un răspuns.

Am încercat să luăm legătura cu ei şi ne-au spus că dosarul este în lucru şi că ne anuţă când se finalizează. Am reuşit să luăm legătura şi cu primarul dar fără nici o rezolvare.

Cu speranţa că nu v-am plictisit cu cazul nostru, ne dorim ca cineva să ne ajute să găsim o rezolvare. Mulţumim tuturor celor care se gândesc la noi, celor care ne încurajează şi celor care ne-au ajutat şi ne ajută în continuare.