Povestea lui Florinel

“Am o minune de baietel, pe care mi l-am dorit din tot sufletul si care a fost conceput mai tarziu, cand aveam 30 ani. Din pacate baietelul s-a nascut cu o malformatie la sistemul nervos: are atrofie cerebrala si, pe langa aceasta, are si microcefalie.

Aceste probleme au generat epilepsie partiala si retard, iar in prezent inca se confrunta cu convulsii. Aceasta situatie a inceput de la o luna si jumatate si continua pana astazi, cu intensitate mai slaba. Prin tratament medicamentos speram ca se vor putea reduce crizele sau chiar vor disparea definitiv, numai Dumnezeu stie ce se va intampla.

La inceput facea cate 3-4 convulsii pe zi, cate 3-4 zile la rand, acum s-au mai rarit, dar inca face cate una la 3-4 saptamani.  Cu sunt mai dese, cu atat sistemul nervos este mai afectat si regreseaza; desi are 4 ani si jumatate inca nu vorbeste si nu merge, nu sta in fund si nu are reflexe.

Pentru a putea merge intr-o zi, are nevoie de foarte multa gimnastica medicala, kinetoterapie. Am inceput kinetoterapia la 5 luni, la inceput tot corpul era foarte moale, dar in prezent isi poate sustine capul, se rostogoleste si se sprijina pe maini.

Gimnastica este benefica pentru el si ii este foarte necesara pentru a putea invata sa mearga si pentru a-si putea dezvolta reflexele.

Am inceput kinetoterapia la 5 luni, initial in Bucuresti la Centrul de Recuperare Crinul Alb, insa din decembrie 2007 ne-am mutat in Bragadiru, deoarece parintii mei ne-au dat afara din casa pe motiv ca “ei nu au nevoie de un nepot handicapat”.

In Bragadiru am gasit Fundatia Motivation Romania pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati. Am inceput sa facem kinetoterapie la  fundatie din ianuarie 2008 pana in septembrie 2009, cand si-au mutat sediul mai departe de noi. Am vorbit cu cei din Fundatie sa ne primeasca la nou sediu, dar ne-a spus ca nu exisa un spatiu care sa poata fi amenjat ca loc de gimnastica, asa ca de atunci am mers prin alte locuri, unde nu puteam face decat stagii de 2 saptamani, cu pauze de vreo 3-4 luni intre stagii. Fundatia Motivation are o sala de gimnastica la Panduri, dar este departe de noi si, in plus, si aici recuperarea se face tot in stagii. Acum s-a mai deschis o sala in Piata Progresul, dar tot departe e de noi si activitatea este structurat tot pe stagii de recuperare.

Astfel ca, de cand s-a mutat Fundatia Motivation de langa noi am facut recuperare cu copilul pe unde am putut, desi copilul are nevoie de terapie in fiecare zi. Daca am fi avut mai multi bani, am fi chemat acasa un kinetoterapeut sa lucreze cu el, dar ora de kinetoterapie costa 40-50 lei, iar situatia financiara nu ne permite sa platim 800-1000 lei pe luna pentru gimnastica copilului. Mai mult, chiar, statul nu deconteaza in aceste situatii decat 20 zile de kinetoterapie pe an.

Pana cand a copilul a implinit 3 ani, am beneficiat de indemnizatie si de alocatie insumand 800 lei, dupa 3 ani m-am angajat ca asistent personal al copilului, el mai beneficiaza de alocatie dubla , adica in loc de 42 lei primeste 84 lei si mai primeste o pensie de handicap de 91 lei. In prezent situatia finaciara ne permite cu greu sa-i cumparam copilului pampers, lapte, cereale si altele pentru el, sa platim banca, sa platim intretinerea si de mancare ce mai ramane, nu mai zic de imbracat.

Am vrea sa mai facem un copil, dar analizele costa foarte mult, deoarece trebuiesc facute teste speciale pentru a ne asigura nu se va naste si el cu malformatii. Sperantele noastre se indreapta catre un al doilea copil, care, fiind sanatos, ar putea sa ne redea bucuria si ne-ar mai alina macar putin din necazurile si nesansa intampinata cu primul copil.

Va multumesc pentru sustinerea dvs in numelei familiei mele.”

In prezent Florinel a inceput kinetoterapia in mod regulat la MiniClubul Prietenii lui Nane si are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a se putea inscrie intr-un program regulat de recuperare si socializare.