Povestea lui George

Bună ziua,

Alexandru este un baieţel cu nevoi speciale în vârstă de 5 ani şi şapte luni care suferă de o boală foarte cruntă, şi anume, Fibroza chistică (mucoviscidioză).

Durerea din sufletul nostru nu şi-o poate imagina nimeni, şi stresul în care am trăit în ultimele luni. Şi, deşi am luptat şi ne-am zbătut să-i facem toate testele, să ajungem cu el la specialişti, să facem totul ca la carte, îmi dau seama că lupta propriu-zisă deabia acum începe. Lupta pentru viaţa copilului meu.

Mă doare sufletul ca într-o zi aş putea să-l pierd, simt că toata lumea s-a prăbuşit şi nimic nu mă mai bucură. Zilele trec, iar eu nu simt nimic. Decât durere. Frustrarea şi un mare gol sunt prezente zilnic în sufletul meu. Alexandru este universul nostru, este tot ce avem noi mai bun, mai pur şi mai frumos în viaţă şi gândul că l-am putea pierde ne termină fizic şi psihic. Nu voi înţelege niciodată de ce aceşti pui trebuie să sufere, de ce sunt condamnaţi de mici, de ce nu pot avea o viaţă normală. De ce nu putem avea şi noi linişte şi o viaţă normală.

Fibroza chistică este o boală care presupune un tratament complex şi de durată. Nu este vorba numai despre tratamentul medicamentos, ci şi de alte aspecte precum : regimul alimentar strict, efectuarea de şedinte de fizioterapie, de analize periodice. Persoana suferindă de această boală trebuie să fie monitorizată în permanenţă, având posibilele complicaţii care pot apărea, iar costurile globale ale unui astfel de demers care, trebuie iniţiat cât mai repede posibil, depăşesc cu mult posibilitaţile financiaree ale unei familii obişnuite.

Suntem o familie formată din 5 persoane (3 copii). Eu nu pot lucra deoarece trebuie să am grijă de Alexandru (cel mai mic). Beneficiez de o alocaţie de 450 ron. Soţul meu câştigă 1100 ron.

Locuim într-o casă formată din două corpuri împreună cu un unchi de-al meu cu care nu ne înţelegem.

Acum 7 ani când a murit bunicul, deoarece nu s-a făcut succesiunea, nu am putut reînoi contractul şi am rămas fără energie electrică.

Am depus o scrisoare la electrica unde le-am relatat cazul şi de unde încă nu am primit nici un răspuns.

Am încercat să luăm legătura cu ei şi ne-au spus că dosarul este în lucru şi că ne anunţă când se finalizează.

Am reuşit să luăm legătura şi cu primarul, dar fără nici o rezolvare.

Cu speranţa că nu v-am plictisit cu cazul nostru, sperăm ca cineva să ne ajute să gasim o rezolvare.

Mulţumim tuturor celor care se gândesc la noi, celor care ne încurajează, celor care ne-au ajutat şi ne ajută în continuare.