Povestea lui Stefanel

“Prinţişorul meu, Stefanel, are 4 anişori, dar nu poate să-mi spună nici măcar „mama”, cuvânt pe care fiecare mămica îl aşteaptă de la puiul ei.”

Stefanel s-a nascut dintr-o sarcină normală, cu toate analizele şi ecografiile la zi. A fost născut la 38 de săptămâni, cu o greutate de 3 kg, 50 cm şi Apgar 9.  Suferă de o boală cumplită, „Tetrapareză spastică“, diagnosticat după mai multe internări şi investigaţii numeroase la diversi doctori.
In ciuda acestei situatii, Stefanel trage de viaţă cu toate puterile lui, râde şi gângureşte de mama focului, înţelege dar nu poate să spună numic. Doar privirea uşor deviată vorbeşte despre boala cumplită de care suferă.

“De-a lungul timpului am urmat multe şedinţe de recuperare la clinici particulare din Bucureşti, la centrele de recuperare de la Oradea şi Buşteni, la puţinele centre din Sectorul 6. In cele din urma am aflat de o clinica în Ucraina, unde se face recuperare pentru astfel de afectiuni.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor cu suflet mare, am reuşit să mergem şi acolo, dar cu toate acestea Ştefănuţ abia îşi poate ţine capul şi tot timpul stă în funduleţ sprijinit între perne. În urma orelor de gimnastica si lucru la bicicletă şi la bandă a inceput sa ridice picioruşele. Dorinţa lui de a păşi, ne-a umplut inima de bucurie.

Parintii nu si-au pierdut speranţa şi luptă în continuare pentru recuperarea lui Stefanut. Dar costul ridicat al şedinţelor le-a epuizat treptat  posibilităţile materiale şi totodată a dus la întreruperea şedinţelor de recuperare la centrele specializate cu plată. Situaţia lor  financiară este destul de limitată, ambii parinti fiind salariati bugetari.

“Acum sunt însărcinată din nou şi aşteptăm o fetiţă; datorită sarcinii nu mai pot să merg cu Stefanut la recuperare. Am achiziţionat o minge specială pentru gimnastică şi în urma experienţei căpătate prin centrele de recuperare, am început să lucrez eu cu el acasă pentru a nu pierde nici un moment.

Pentru a lucra insa cat mai eficient cu Ştefănel, ar fi nevoie de o bicicleta MotoMed Gracile 12. Acest aparat special pentru mâini şi picioare pentru copii este cel cu care Ştefanel a mai lucrat şi la centrele de la Oradea şi Buşteni si pune în mişcare toate categoriile de muşchi, relaxează şi tonifică întreaga musculatură.

Din pacate costurile legate de achiziţionarea acestui aparat ne-au spulberat sperantele şi ne-au facut sa realizam cat de neputinciosi suntem în lupta pentru recuperarea lui Ştefanel. Preţul este mult peste posibilităţile noastre financiare: 5100 de euro
Avem insa speranta că vor exista oameni generosi care pot si ne vor ajuta. Pentru aceasta vă mulţumim din adâncul sufletului nostru.”

Conturile care au fost deschise pentru a achizitiona bicicleta lui Stefanel sunt:

EURO: RO 49 RNCB 0077001212130007; RON: RO 76 RNCB 0077001212130006 deschis la  BCR, sucursala sector 6, Bucuresti, pe numele mamei: Irina Similean