Numele meu este Padure Liza, iar povestea noastra incepe in urma cu 7 ani, in momentul in care am hotarat ca viata noastra este trista fara un copil in ea. Atat eu cat si sotul meu lucram din greu, in conditii neadecvate, la temperaturi de -2, -3 grade celsius…astfel incat prima sarcina a fost pierduta la 14 saptamani.
A urmat pneumonia, motiv pentru care am realizat ca nu pot continua cu acest serviciu, daca imi doream sa devin vreodata mama.
Anul urmator rugamintile noastre au primit un raspuns: Maria Antonia.
Fericirea noastra a fost temporara deoarece medicul ne-a dat vestea devastatoare: copilul nostru se nascuse cu o gaura in coloana, desi acest fapt nu aparuse la nici o ecografie pe toata durata sarcinii.
A urmat panica…imi venea sa intru in pamant….eu nu puteam impartasi fericirea celorlalte mamici care isi vedeau pruncii sanatosi si ii puteau strange in brate.
A 2-a zi ne-au transferat din Campina la maternitatea din Ploiesti. In prima luna de viata ne-am luptat cu septicemia prezenta constant. Febra intrase atat de mult in normalitatea cotidiana incat nici nu era mentionata in cadrul intalnirilor cu medicii.
Urmatorul pas a fost transferul la Spitalul Marie Curie, unde a fost operata pe creier. Atunci am simtit pentru prima data speranta ca exista o sansa pentru copilul meu deoarece operatia a fost un succes, dar a urmat conectarea la tubul de oxigen…timp de 6 luni.
Recuperarea Mariei a inceput la varsta de 10 luni cand a reusit, datorita kinetoterapiei, sa-si tina capul ridicat si sa gesticuleze din maini.
Pana la varsta de 2 ani Maria a evoluat foarte bine, dar atunci medicii au pus un alt diagnostic: vezica neurogena. I s-a facut un implant cu ajutorul angajatorului sotului meu care ne-a donat suma de 1100 Euro. Fara aceasta donatie operatia nu ar fi fost posibila deoarece noi nu aveam acces la o asemenea suma de bani.
Acum, la 4 ani si 7 luni, Maria are nevoie de a 2-lea implant. Viata ei se imparte intre injectiile cu Diflox , cele 4 sondari zilnice si starile constante de voma in momentul hranirii. Ea nu poate manca nici un aliment solid. De aproape 5 ani o hranim cu lapte, ceai, cateva lingurite de supa, iar in zilele bune accepta un iaurt cu biscuite.
Pe langa Maria mai avem in intretinere alti 2 copii.
Apelam la ajutorul dumneavoastra pentru a-i oferi Mariei o viata fara dureri. Are nevoie de a 2-a operatie estimata la suma de 1400 Euro, lapte, imbracaminte, pampers si medicamente.
IBAN RO75BRDE300SV6834552300
Tel: Padure Liza (mama) : 0731.513.705