Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the „Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Cu ocazia venirii toamnei, ne-am decis sa facem o mica excursie, care sa-i bucure pe copii si tinerii aflati in cadrul Fundatiei Nane, in judetul Arges unde am putut vizita:

Manastirea Neagu Voda care reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica – bolnita – din primul sfert al veacului al XVIII-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta – secolul al XVII-lea, Casa Domneasca – secolul al XVII-lea construita pe vechi temelii din secolul al XIV-lea, Casele egumenesti – secolul al XVIII-lea, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al XIX-lea. Aici se mai afla si Hanul-Bazar al manastirii, disparut inca din 1746.

⦁ Biserica Miresei, numita printre localnici si Biserica Flamanda, avand drept hram Adormirea Maicii Domnului, este asezata in partea de rasarit a orasului Campulung, pe Dealul Flamanda, de la care si-a luat si denumirea. Numele de „Flamanda” este legat de legenda care aminteste de timpurile domnitorului Negru-Voda, intemeietor de tara, care, urcand pe acest deal, a intarziat si a flamanzit.

⦁ Monumentul Eroilor cazuti in primul razboi mondial este situat în Piața Republicii într-un mare scuar, monumentul este menit sa evoce eroismul si jertfele fiilor Muscelului in toamna anului 1916 în luptele din zona Pravăț, Mateiaș, Albești și Nămăiești, precum și cele din vara anului 1917 de la Mărăști si Mărășești. A fost dezvelit în anul 1928. Amplasamentul se află într-un mare scuar de formă elipsoidală, pe o fâșie de teren înierbat și cu straturi de flori. Monumentul este orientat cu fața pe direcția sud, este înconjurat cu un gard din fier forjat având la partea inferioară un soclu de beton. De jur împrejurul gardului este un trotuar pietonal. Monumentul impunător, are un piedestal înalt (cca 4 m) deasupra căruia se află statuia de bronz, ronde-bosse, a unui infanterist român (cca 3,5m) în ținuta de luptă, în poziție de repaus, cu piciorul drept flexat,având în mâna stângă arma rezemată la piciorul stâng, iar în dreapta, deasupra capului, într-o atitudine victorioasă, un drapel.

Locul desfasurarii: Campulung Muscel, Juetul Arges.

Scop: Dezvoltarea cunostintelor istorice, recreerea, integrare sociala.

Obiective: Petrecerea timpului in aer liber, prezentarea obiectivelor turistice vizitate.

Beneficiari: 3 tineri din cadrul Casei de tip familial “Prietenii lui Nane”.

Activitate in cadrul proiectului “Prietenii lui Nane” “Diferiti si totusi la fel”

In data de 19.09.2019, Fundatia Nane in parteneriat cu Sc. Gimnaziala nr. 117 a demarat activitatile din cadrul proiectului “Prietenii lui Nane”...

Joaca si veselie

Pe data de 19 aprilie 2019, am profitat de ziua insorita si am iesit impreuna sa ne bucuram de natura, joaca si veselie.

Oferim bucurie, adunam zambete

JOYPLACE este un loc de joaca interior, adaptat pentru copiii cu nevoi speciale, ce este amenajat intr-un spatiu de aprox 200 mp, in cadrul Complexului integrat de servicii sociale...

Invatam sa patinam

Pe data de 22.02.2019 ne-am bucurat de ziua friguroasa de iarna incalzindu-ne in timp ce invatam sa patinam la Patinoarul artificial amenajat in Parcul Cismigiu...

Sa cunoastem animalele

Infiintata in anul 1955 ca forma a unui serviciu al Sectiunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular ce adapostea diverse pasari si animale expuse in trecut ...

Micii exploratori

Dino Parc Rasnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei...