Cu ocazia venirii toamnei, ne-am decis sa facem o mica excursie, care sa-i bucure pe copii si tinerii aflati in cadrul Fundatiei Nane, in judetul Arges unde am putut vizita:

Manastirea Neagu Voda care reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica – bolnita – din primul sfert al veacului al XVIII-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta – secolul al XVII-lea, Casa Domneasca – secolul al XVII-lea construita pe vechi temelii din secolul al XIV-lea, Casele egumenesti – secolul al XVIII-lea, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al XIX-lea. Aici se mai afla si Hanul-Bazar al manastirii, disparut inca din 1746.

⦁ Biserica Miresei, numita printre localnici si Biserica Flamanda, avand drept hram Adormirea Maicii Domnului, este asezata in partea de rasarit a orasului Campulung, pe Dealul Flamanda, de la care si-a luat si denumirea. Numele de „Flamanda” este legat de legenda care aminteste de timpurile domnitorului Negru-Voda, intemeietor de tara, care, urcand pe acest deal, a intarziat si a flamanzit.

⦁ Monumentul Eroilor cazuti in primul razboi mondial este situat în Piața Republicii într-un mare scuar, monumentul este menit sa evoce eroismul si jertfele fiilor Muscelului in toamna anului 1916 în luptele din zona Pravăț, Mateiaș, Albești și Nămăiești, precum și cele din vara anului 1917 de la Mărăști si Mărășești. A fost dezvelit în anul 1928. Amplasamentul se află într-un mare scuar de formă elipsoidală, pe o fâșie de teren înierbat și cu straturi de flori. Monumentul este orientat cu fața pe direcția sud, este înconjurat cu un gard din fier forjat având la partea inferioară un soclu de beton. De jur împrejurul gardului este un trotuar pietonal. Monumentul impunător, are un piedestal înalt (cca 4 m) deasupra căruia se află statuia de bronz, ronde-bosse, a unui infanterist român (cca 3,5m) în ținuta de luptă, în poziție de repaus, cu piciorul drept flexat,având în mâna stângă arma rezemată la piciorul stâng, iar în dreapta, deasupra capului, într-o atitudine victorioasă, un drapel.

Locul desfasurarii: Campulung Muscel, Juetul Arges.

Scop: Dezvoltarea cunostintelor istorice, recreerea, integrare sociala.

Obiective: Petrecerea timpului in aer liber, prezentarea obiectivelor turistice vizitate.

Beneficiari: 3 tineri din cadrul Casei de tip familial “Prietenii lui Nane”.

0 raspunsuri

Vrei sa participi la discutie?
Simte-te liber sa contribui!