65 / 100

Fundatia Nane isi propune extinderea serviciilor sociale din cadrul strategiei de dezvoltare. Proiectul are caracter prioritar si de urgenta in baza urmatoarelor considerente:

⦁ La nivel local si national, resursele comunitare care sa poata oferi copiilor/tinerilor cu dizabilitati acest mix de terapii care va fi implementat in Centrul Prietenii lui Nane, impreuna cu alte servicii integrate de recuperare si recreere, sunt momentan insuficiente, chiar daca in continua dezvoltare.
Acest fapt limiteaza extrem de mult accesul acestora si scade sansa lor de integrare psiho-sociala, astfel, cumulul si diversitatea terapiilor, activitatilor ce se doresc initiate prin acest proiect, are relevanta suplimentara in efortul si dorinta noastra de a oferi servicii de calitate intr-un mediu primitor, placut. Dorinta noastra de a usura copiilor/tinerilor cu dizabilitati drumul in viata, de a asigura un cadru securizat, optim dezvoltarii compensatorii a acelor laturi ale personalitaii lor care sa faciliteze incluziunea sociala.

Beneficiile serviciului rezidential, pentru copii/tineri cu dizabilitati, de tip familial si de tip respiro, prin activitatile de recuperare si recreere vor fi:
⦁ Stimularea autonomiei personale in functie de potential;
⦁ Socializare si integrare sociala;
⦁ Stimularea comunicarii functionale;
⦁ Kinetoterapie si educatie motorie;
⦁ Interventie psihologica adaptata, inclusiv terapie comportamentala;
⦁ Ergo-terapie prin modelaj, activitati de tesut si cusut;
⦁ Suport si consiliere psihologica a familiei.

In urma acestor interventii terapeutice, beneficiile psiho-sociale vor creste prin nivelul de socializare, imbunatatirea limbajului si scaderea nivelului de stres si anxietate.
Echipa Centrului Prietenii lui Nane va fi compusa din specialisti bine pregatiti, cu multa disponibilitate afectiva, care va fi implicata constant in procesul de imbunatatire a serviciului social: Sef de centru, ingrijitori / supraveghetori, kinetoterapeut,psihologi, logoped, asistent social, sofer.
Activitatea serviciului social va fi rezultatul muncii in echipa, intalnirilor saptamanale sau a celor derulate in vederea organizarii diferitelor evenimente, vizeaza consultarea personalului si solicitarea opiniei. Deasemenea, avem ca scop promovarea voluntariatului si dezvoltarea retelei de parteneriat cu diverse institutii de invatamant.
Centrul Prietenii lui Nane va avea o capacitate de 12 beneficiari (copii/tineri cu diverse dizabilitati) satisfacand nevoia sociala a familiilor, care au un copil/tanar, de a beneficia de un serviciu specializat unde acesta sa poata ramane pe o perioada lunga sau scurta de timp.

Ne dorim ca familiile copiilor/tinerilor sa participle la desfasurarea serviciului ca beneficiari indirecti, la activitati ca:
⦁ Socializare, ca insotitori ai copiilor/tinerilor, insotindu-i in excursii, tabere, parcuri, activitati de joaca si culturale;
⦁ Activitati de amenajare a spatiilor interioare impreuna cu personalul si activitati de amenajare si imfrumusetare a spatiului exterior;
⦁ Intalniri de grup, consultari periodice referitor la activitati de continut sau de promovare a integrarii sociale a persoanelor cu dizabilitati;
⦁ Actiuni de promovare a serviciului social si de atragere de fonduri, impreuna cu echipa Fundatiei Nane.

In ceea ce priveste calitatea serviciului social sunt elaborate pe fiecare componenta, criterii de selectie a beneficiarilor, proceduri specifice la intrarea copilului/tanarului in Centru, regulament de functionare, Ghidul Parintilor, contract cu familia, proceduri si instrumente de lucru adaptate activitatilor si cabinetelor, lista de asteptare, regulament pentru voluntari, conventii de parteneriate, etc.
Cladirea in care va functiona serviciul social de tip rezidential `Prietenii lui Nane„, are o suprafata utila de 160 m2 si este compusa din:
⦁ Receptie si zona de asteptare;
⦁ Holuri de distributie spatioase;
⦁ Grupuri sanitare si bai (fete, baieti);
⦁ Dormitoare (fete, baieti);
⦁ Sala kinetoterapie;
⦁ Sala psiho-terapie / consiliere;
⦁ Birou;
⦁ Camera de zi multifunctionala;
⦁ Vestiar personal + grup sanitar;
⦁ Bucatarie ;
⦁ Spatii de depozitare;
⦁ Spatiul tehnic;
⦁ Curte + terasa.

Finantarea cheltuielilor de functionare a Centrului va fi asigurata din sponsorizari in proportie de 60% si 40% din contributia familiilor beneficiarilor si alte donatii.
Un loc important in desfasurarea programelor Fundatiei Nane il ocupa parteneriatele cu Institutiile Statului si ONG-uri, printre care mentionam: D.G.A.S.P.C. Sector 6, D.G.A.S.P.C. Sector 4, Scoala gimnaziala nr. 117 Bucuresti, Scoala speciala Constantin Paunescu, Inspectoratul Municipiului Bucuresti, Asociatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, Asociatia pentru copii cu cerinte Educative Speciale Craiova, Asociatia Integrarea Tinerilor cu Dizabilitati, Asociatia Help the People, Asociatia S.O.S. Satele copiilor, etc.
Va asteptam in Strada Hategana nr.21, Sector 5, Bucuresti;
Fundatia Nane
e-mail: office@fundatianane.ro
Tel: 0728347438