Datorită dificultăților de natură financiară a impactului emoțional negativ pe care-l au problemele de sănătate sau dizabilitățile copilului, s-a constatat în mod frecvent o tendință de izolare și separare față de comunitate a familiilor copiilor cu dizabilități. Ca uramre a acestui lucru, există consecința implicită a marginalizării și izolării sociale a copiilor cu dizabilități, a căror integrare în colective devine mult mai dificilă.

Prin evenimente care implică muzica, dans, sau atmosfera de sărbatoare, copiii cu dizabilități din familiile cu resurse material limitate au posibilitatea de a interacționa cu alți copii sau persoane adulte, ceea ce diminuează efectul de izolare.

Fundația Nane pentru copii cu dizabilități, prin desfășurarea acestui eveniment, încearcă să creeze oportunități și motivații de implicare directă în realitatea socială pentru oamenii interesați în a ajuta la incluziunea copiilor cu dizabilități, copii cu cerințe speciale: a se simți utili și apreciați de societate.

Prin realizarea acestui eveniment dorim să îmbunătățim calitatea vieții copiilor cu diverse dizabilități, precum și a familiilor acestora, oferindu-le acestora o oportunitate de  recreere și socializare într-un cadru organizat, în preajma Sarbătorii Crăciunului.

Sărbatoarea de Crăciun a anului 2010 a fost un eveniment ce s-a adresat copiilor cu dizabilități înscriși în Fundația noastră, copiilor de la Școala specială numărul 11, cât și părinților și voluntarilor care au dorit să sprijine această acțiune;

Activitățile desfășurate au urmărit socializarea și recreerea copiilor prin împodobirea bradului, jocuri, colinde, program artistic, primirea lui Moș Crăciun și a cadourilor de la acesta.

La eveniment au participat un număr de 70 de copii și familiile lor.

S-au creat punți de comunicare și posibilități de sponsorizare pentru copiii cu dizabilități din partea entităților economice care au susținut evenimentul.

S-a atras atenția publicului asupra fenomenului marginalizării copiilor cu dizabilități și a izolării sociale a familiilor.

S-a realizat o dinamizare în plan emoțional a voluntarilor și simpatizanților Fundației Nane.