Povestea Nicoletei

Nicoleta este o fetiţă de 6 ani care nu şi-a văzut părinţii niciodată.

S-a grăbit să apară pe lume şi s-a născut cu grave deficienţe de vedere (retinopatie de prematuritate).

După ce medicii au luptat să o ţină în viaţă şi să ia în greutate, iată că  a sosit şi ziua în care fetiţa a fost adusă în casa parinteasca unde a fost primită cu multă căldură sufletească şi bucurie.

Însă bucuria părinţilor a fost umbrită de vestea năucitoare că fetiţa nu va vedea niciodată. După momente de deznădejde şi disperare, în care credeau că vor muri de supărare, parinţii şi-au dat seama că trebuie să lupte pentru “bulgăraşul lor de aur”.

Au mers din doctor în doctor, la Craiova, Timişoara şi Bucureşti sperând să găsescă pe cineva care să o ajute pe micuţa Nicoleta să vadă frumuseţea florilor, strălucirea soarelui şi bolta înstelată.

Strădaniile le-au fost răsplătite şi au găsit la spitalul de Urgenţă din Bucureşti pe domnul doctor Baltă care, i-a îndrumat către o clinică din Belgia unde, prin operaţie exista posibilitatea de a rezolva problemele îngeraşului.

Cu eforturi finaciare deosebite fetiţa în vârstă de 1 an şi 2 luni a fost dusă în Belgia pentru operaţie sperând că totul va fi bine . Dar n-a fost aşa! După operaţie, retina fetiţei nu s-a lipit în totalitate aceasta sesizând doar lumina.

Deşi medicii din Romania au spus că nu mai este nimic de făcut şi că Nicoleta va rămâne cu această dizabilitate toata viaţa, parintii nu au renunţat la căutări.

A aflat de o clinică oftalmologică din DETROIT, SUA şi au trimis actele medicale ale fetiţei. Mare le-a fost bucuria când au primit vestea că se poate face operaţie acolo, dar când au văzut cât costă au rămăs împietriţi.

Familia Nicoletei este modestă şi nu poate face rost de 30.000 $. Singura şansă ca fetiţa să poată ajunge la clinică, sunteţi dumneavoastră.

Ajutaţi-o pe Nicoleta să vadă!