Înființată în anul 1955 ca formă a unui serviciu al Secțiunii Gospodăriei Comunale, din cadrul Sfatului Popular, ce adăpostea diverse păsări și animale, expuse în trecut în alte parcuri ale capitalei și transformată într-o grădină zoologică propriu-zisă abia în 1962, Grădina Zoologică Băneasa este actualmente recunoscută ca fiind cea mai frumoasă și diversificată Grădină Zoologică din România, ea adăpostind nu mai puțin de 115 specii de animale, reptile, păsări, insecte și pești, unele dintre ele aflate, din păcate, pe cale de dispariție. Pentru a oferi o experiență unică și cât mai placută vizitatorilor, ultimele îmbunătățiri aduse la Grădina Zoo București Băneasa, au făcut posibil ca animalele să fie cazate în condiții mult mai bune decât în trecut, cuști mai mari și spații vaste de joacă.

Copiii de la Fundatia Nane s-au bucurat foarte mult atunci când au ajuns la Grădina Zoologică Băneasa și au învățat multe despre animale.

O vizită la Grădina Zoologică București este întotdeauna o alegere minunată și totodată foarte educativă pentru tinerii noștrii ce doresc să își petreacă timpul liber în mijlocul naturii, departe de haosul orașului.

Locul desfășurării : Grădina Zoologică Băneasa – Aleea Vadul Moldovei nr. 4, sector 1, București

Scop: socializare,recreere, comunicare.

Obiective: creșterea abilităților empatice și de socializare, cunoașterea și deosebirea animalelor domenstice și sălbatice.

Beneficiari: 20 de copii și tineri din cadrul MiniClubului “Prietenii lui Nane” și a Casei de tip familial “Prietenii lui Nane”.